Breaking News

«Χρυσή» η Άννα Ντουντουνάκη! (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μεγάλη και ιστορική ημέρα για την ελληνική κλασική κολύμβηση. Η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 35o Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΕ, η Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μ. πεταλούδας, με επίδοση 57.37 που αποτελεί μάλιστα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ανήκε στην ίδια με 57.77 από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018 στη Γλασκόβη.

Η Άννα Ντουντουνάκη με τη μεγάλη της αυτή επιτυχία, έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβητήρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα είχε τρία (3) χρυσά στην κορυφαία αυτή διοργάνωση με δυο μεγάλους κολυμβητές, τον Άρη Γρηγοριάδη (2) και τον Ανδρέα Βαζαίο (1).

Εμφανώς συγκινημένος ο προπονητής της Άννας Ντουντουνάκη, ο Τάσος Καράμπελας, δήλωσε στην Ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Περίμενα και το χρόνο και το μετάλλιο. Είχαμε δουλέψει σκληρά με την Άννα. Ξέραμε ότι μπορούσε να ανέβει στο βάθρο. Η τακτική που ακολουθήσαμε ήταν σωστή γιατί πάντα ο τελικός είναι ένας τελικός. Απέδειξε η Άννα ότι είναι αθλήτρια του τελικού και δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Γράψαμε ιστορία με το χρυσό αυτό μετάλλιο, αφού η Άννα είναι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην γυναίκα μου, στην κόρη μου, στην Ομοσπονδία και σε όλους τους Έλληνες προπονητές που συσπειρώθηκαν για να φτάσουμε σε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες».