Breaking News

Εκτός Facebook για δύο χρόνια ο Donald Trump (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο πάγωσε τις σελίδες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, παρατείνοντας ουσιαστικά την απαγόρευση που του είχε επιβάλει από τον Ιανουάριο με το αιτιολογικό της παρακίνησης βίαιων επεισοδίων.

Όπως μετέδωσε το Euronews, το πάγωμα των λογαριασμών του Donald Trump για δύο χρόνια ανακοίνωσε το Facebook, παρατείνοντας την αναστολή τους, την οποία είχε θέσει σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο με το αιτιολογικό ότι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποκινεί βίαια επεισόδια.

«Δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται τέτοια λογοκρισία χωρίς συνέπειες. Στο τέλος θα νικήσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτήν την κατάχρηση», αναφέρει - μεταξύ άλλων -  ο Donald Trump, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.


Σύμφωνα με το Euronews, το Facebook ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα επανεκτιμήσει τη στάση του το 2023. Μέχρι τότε, οι χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν παλιότερες αναρτήσεις του Trump, σε αντίθεση με το Twitter, που του επέβαλε μόνιμο ban και όπου δεν υπάρχει ίχνος του πάλαι ποτέ υπερδραστήριου λογαριασμού του, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, το Facebook ετοιμάζεται να εφαρμόσει τους κανόνες που ισχύουν για τους απλούς χρήστες και σε πολιτικούς, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αυστηροποιήσει τους κανόνες του σε συνθήκες κοινωνικών αναταραχών και βίας.