Breaking News

Μπέτυ Λιβανού για «Ταξίδι του Μέλιτος»: «Πουλήσαμε το αυτοκίνητό μας για να γίνει η ταινία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η πάντα γοητευτική Μπέτυ Λιβανού κάθισε στον καναπέ του Dot και μίλησε για όλα στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Να σημειωθεί ότι η αγαπημένη ηθοποιός σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Το πραγματικό της όνομα είναι Δέσποινα Τράτα. Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, τη Δέσποινα και τη Μαργαρίτα.

Η πιο αριστοκρατική γυναίκα του ελληνικού σινεμά δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ:

«Δούλεψα με τον Φίνο τα τρία τελευταία χρόνια της Finos Film. Ακολούθησε μία μεγάλη περίοδος που δεν γινόταν ελληνικές ταινίες. Οι ταινίες άρχισαν ξανά στο τέλος του '79 με αρχές του '80.

Μετά δημιουργήσαμε εμείς τις συνθήκες του νέου ελληνικού κινηματογράφου. Με τον Γιώργο Πανουσόπουλο κάναμε το "Ταξίδι του Μέλιτος" (1979), που ήταν εξαιρετική ταινία. Κάναμε την παραγωγή, τα πάντα. Φαίνεται λίγο μελό, αλλά πουλήσαμε το αυτοκίνητό μας για να γίνει η ταινία του. Θέλαμε πολύ να κάνουμε την ταινία, ήταν η πρώτη ταινία του. Για να γίνει, μαζέψαμε όλες τις οικονομίες που είχαμε.

Η ταινία "Η αμαρτiα της ομορφιάς" (1972) ήταν η πιο εμπορική που έκανα στο Φίνο, έχει γίνει πια cult. Η Τασσώ Καββαδία ήταν μια γλυκύτατη γυναίκα με χιούμορ, ωστόσο οι ρόλοι που έπαιζε ήταν διαφορετικοί... Επειδή με είδαν με το στέμμα, με συνέδεσαν με τα καλλιστεία. Δεν έλαβα ποτέ μέρος σε καλλιστεία.

Ο Δαλιανίδης μου άλλαξε το επίθετο. Μου έδωσε ένα "εφοπλιστικό" επίθετο. Δεν το διαπραγματεύτηκα, γιατί όταν μου το ανακοίνωσε, μου άρεσε. Μετά από κάποια χρόνια άρχισα να ξεχνάω το πραγματικό μου επίθετο, το οποίο αναγράφεται στην ταυτότητά μου.

Δεν ήμουν ποτέ στο σύστημα την εποχή του Φίνου. Πάντα ήμουν με το ένα πόδι έξω από το σύστημα. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Η δημοσιότητα μου δημιούργησε μία αγοραφοβία γιατί ξαφνικά, όπου πήγαινα, με ήξεραν όλοι κι αυτό με ενοχλούσε. Πάντα ήθελα η προσωπική μου ζωή να είναι ιδιωτική και όχι δημόσια.

Πάντα προσπαθούσα να συνδυάσω επάγγελμα και οικογένεια. Μπαίνω στο χώρο και βγαίνω. Ευτυχώς, αυτή η δουλειά δεν με ξεχνάει.

Με τον Νίκο Μαστοράκη δεν υπήρξαμε ποτέ παντρεμένοι. Τον σύζυγό μου τον γνώρισα την εποχή που ήμουν μοντέλο κι εκείνος διευθυντής φωτογραφίας σε μία εταιρία. Είχαμε γνωριστεί σε ένα διαφημιστικό, αλλά το φλερτ δεν συνεχίστηκε από μένα γιατί τότε ήταν παντρεμένος. Ξανασυναντηθήκαμε αργότερα που είχε χωρίσει και ήρθαμε κοντά... Είμαστε μαζί 40 χρόνια. Θεωρώ συναρπαστικό που κάνω αυτή τη δουλειά 50 χρόνια.»

Δείτε τη συνέντευξη.