Breaking News

Σάκης Ρουβάς: Η επέμβαση στις φωνητικές του χορδές που λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην καριέρα του (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω», μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο Σάκης Ρουβάς μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, το νυχτερινό σχολείο, τα επαγγέλματα της εφηβείας του, το ξεκίνημά του στις πίστες της Κέρκυρας, τον ερχομό του στην Αθήνα και τη Eurovision, όπως και για τον κεραυνοβόλο έpωτα με την Κάτια Ζυγούλη, τα παιδιά τους και τον αργοπορημένο γάμο τους.

«Κάνω αυτό που μου λέει η καρδιά μου και η ψυχή μου», σημείωσε, απαντώντας στα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί κατά καιρούς, όπως μετά τη συμμετοχή του το 2015 στη συναυλία στη Νέα Σμύρνη για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και μετά τη συνεργασία του τον Σεπτέμβριο του 2020 με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Ηρώδειο.

Επίσης, ο δημοφιλής τραγουδιστής αποκάλυψε ότι πριν από περίπου τρία χρόνια αναγκάστηκε να κάνει μια επέμβαση στις φωνητικές του χορδές, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε ξαφνικό τέλος την καριέρα του. Συγκεκριμένα, είπε στον δημοσιογράφο:

«Να σου αποκαλύψω κάτι που δεν έχω πει σε κανέναν. Πριν από τρία περίπου χρόνια, πέρασα μία δύσκολη περίοδο στα επαγγελματικά μου. Είχα ένα πρόβλημα με τη φωνή μου. Πήρα κάποιες αποφάσεις, πήγα κι έκανα μία εγχείρηση στις φωνητικές χορδές. Τότε πραγματικά αισθάνθηκα ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, γιατί αντί να πηγαίνω καλύτερα πήγαινα χειρότερα. Πληγώθηκα πάρα πολύ. Θύμωσα πάρα πολύ. Σκεφτόμουν συνέχεια τι έχω κάνει λάθος, τι ήταν αυτό που έφταιξε.

Τότε εμφανίστηκε στο δρόμο μου ο Τάσος Αποστόλου, ένας μπάσος κλασικός τραγουδιστής. Λέω το όνομά του γιατί πραγματικά του χρωστάω πολλά, με βοήθησε πάρα πολύ. Και όχι μόνο με βοήθησε, με έκανε να ανακαλύψω πράγματα για μένα και τη φωνή μου που δεν ήξερα ότι υπάρχουν. Ουσιαστικά ξεκίνησα από την αρχή... Όλη αυτή η περιπέτεια της υγείας μου είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσω τον Τάσο και τελικά μου βγήκε σε καλό».

Νωρίτερα, είχε προβληθεί ένα βίντεο, στο οποίο μίλησε η μητέρα του, με τα λόγια της να συγκινούν τον Σάκη Ρουβά, που τόνισε:

«Κάποια στιγμή με τη μητέρα μου πηγαίναμε μαζί στο νυχτερινό σχολείο... Συγκινήθηκα που την άκουσα...

Από την Κέρκυρα έχω φύγει από τα 18 μου χρόνια. Με τη μητέρα μου έχω ζήσει, αλλά όχι όσο θα ήθελα, το ίδιο και με τον πατέρα μου. Ήμουν 12 ετών όταν χώρισαν.

Σκέφτομαι τώρα πόσα πολλά πράγματα έχω να πω με τη μητέρα μου... Ακούγοντάς την να λέει λόγια από την καρδιά της, σκέφτομαι πόσο πολύ θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε σε βάθος οι άνθρωποι μεταξύ μας - και εγώ με τη μητέρα και τον πατέρα μου - και δεν το κάνουμε. Δηλαδή, χάνουμε χρόνια απ' τη ζωή μας χωρίς να επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας, από φόβο...

Κάποια στιγμή, που δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα, πήγα στο νυχτερινό σχολείο γιατί έπρεπε να δουλέψω σε μικρή ηλικία. Η μητέρα μου δεν είχε τελειώσει το Λύκειο, οπότε βρήκε την ευκαιρία και πήγαμε μαζί σχολείο».

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα (ολόκληρη η συνέντευξη στο 3ο βίντεο).