Breaking News

Σταύρος Θεοδωράκης για Δημοψήφισμα 2015: Τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Βουλής; (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης υποδέχθηκε στο «Δε γκρανμάδερ» τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος - μεταξύ άλλων - μίλησε για την ενασχόλησή του με την πολιτική.

«Δε θέλω να μπω ξανά στην πολιτική... Νομίζω ότι το πλήρωσα το τίμημα. Για μένα ήταν μια επιπλέον θητεία, προκειμένου να ειπωθούν μερικά λογικά πράγματα. Βγήκα το 2015 και τα είπα. Κάποιος τα πίστεψε, κάποιος δεν τα πίστεψε, μερικά από αυτά έγιναν και είμαι ευτυχής, αρκετά. Δεν έχω δυνάμεις και λεφτά για να το ξαναχτίσω όλο αυτό το πράγμα», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και πρώην αρχηγός του Ποταμιού.

Επίσης, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Αγία Βαρβάρα και τον έpωτα που είχε με μία τσιγγάνα, την οποία ήθελε να παντρευτεί, αποκάλυψε την επιστροφή του στην τηλεόραση με τους «Πρωταγωνιστές», αναφέρθηκε στο επαγγελματικό βήμα που έκανε στο χώρο της εστίασης και εξέφρασε την άποψή του για τον εμβολιασμό.

Ακόμη, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο κρίσιμο δημοψήφισμα του 2015, τονίζοντας ότι η Ευρώπη είχε ερμηνεύσει τότε το "όχι" του ελληνικού λαού ως έξοδο από την Ε.Ε, θέτοντας τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποφασίσει άμεσα.

Το τελεσίγραφο ανέφερε: «Ισχύει το "όχι",  εκτός αν το σύνολο των πολιτικών αρχηγών μας διαβεβαιώσουν για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Όπως σημείωσε, η Μέρκελ είχε κουραστεί με την Ελλάδα και δεν ήθελε επικοινωνία και ο μόνος που επέμενε, έδειξε ενδιαφέρον και βοήθησε ήταν ο Φρανσουά Ολλάντ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο ίδιος έκανε πρόταση να αποχωρήσουν οι πρακτικογράφοι. Οι υπόλοιποι αρχηγοί, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, συμφώνησαν και οι πρακτικογράφοι αποχώρησαν. Το κλίμα στη σύσκεψη άλλαξε και τελικά υπέγραψαν τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα. Ολόκληρη η συνέντευξη στο 2ο βίντεο.