Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Biz Markie (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, ο Biz Markie (το πραγματικό του όνομα ήταν Marcel Theo Hall), ο χαρισματικός ράπερ και παραγωγός, γνωστός για το εμβληματικό «Just a Friend».

Σύμφωνα με το CBS News, η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (16/7). Η Jenni Izumi ανέφερε:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο πρωτοπόρος του Hip Hop, Biz Markie, πέθανε ειρηνικά, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Tara. Είμαστε ευγνώμονες για τα πολλά τηλεφωνήματα και τις προσευχές που έχουμε λάβει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο Biz δημιούργησε μια κληρονομιά, που θα τιμάται για πάντα από τους συναδέλφους του και τους αγαπημένους του θαυμαστές, των οποίων άγγιξε τη ζωή τους μέσω της μουσικής του για περισσότερο από 35 χρόνια. Αφήνει πίσω του μια σύζυγο, πολλούς συγγενείς και στενούς φίλους, που θα τους λείψει η έντονη προσωπικότητά του, τα αστεία και οι συχνές συζητήσεις».


Δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα αίτια θανάτου του, ωστόσο ο Biz Markie - που γεννήθηκε στο Harlem στις 8 Απριλίου 1964 και μεγάλωσε στο Long Island - είχε ιστορικό θεμάτων υγείας. Το 2014, είχε δηλώσει ότι έπρεπε να χάσει πολλά κιλά για να βελτιώσει την υγεία του. 

Πέρυσι, νοσηλεύτηκε στο Maryland και υποβλήθηκε σε θεραπεία για επιπλοκές που αποτελούσαν μέρος του ιστορικού του με διαβήτη τύπου 2. Τον Δεκέμβριο του 2020, αναφέρθηκε ότι ο Markie έμεινε σε ένα κέντρο αποκατάστασης ως αποτέλεσμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, που είχε υποστεί μετά από διαβητικό κώμα.

Η επιτυχία του «Just a Friend» του 1989 είχε μπει στο top 40 σε πολλές χώρες, ενώ έφτασε στο Νο9 των αμερικανικών charts. Το 2008, έγινε Νο100 στη λίστα των 100 καλύτερων τραγουδιών hip hop όλων των εποχών του τηλεοπτικού δικτύου VH1.