Breaking News

Tour de France: Νικητής για 2η συνεχή χρονιά ο Pogačar (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Tadej Pogačar είναι ο μεγάλος νικητής του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας για 2η συνεχή χρονιά, καθώς κανείς από τους αντιπάλους του δεν κατάφερε να αμφισβητήσει το ισχυρό προβάδισμα του Σλοβένου αναβάτη της ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 22χρονος είχε κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στο Tour De France και έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του θεσμού που μετρά 116 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, γνωστότερος ως Tour de France, είναι η πιο γνωστή διεθνής αθλητική διοργάνωση της ποδηλασίας και η σημαντικότερη διοργάνωση ανοιχτού δρόμου. Μαζί με το Γύρο της Ιταλίας και το Γύρο της Ισπανίας, είναι μια από τις τρεις βασικές διοργανώσεις (και η μεγαλύτερη σε διάρκεια) της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (Union Cycliste Internationale). 

Θεωρείται μια από τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις. Μάλιστα, στο παρελθόν έχουν συμβεί και μερικοί θάνατοι ποδηλατών. Το 2017 είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία που δημοσίευσε ο ποδηλάτης Paweł Poljanski, μετά από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews και στο 2ο βίντεο τη νίκη του Pogačar.