Breaking News

Ισπανία: Η Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ενώ η Ισπανία ανοίγει τα σύνορά της και προχωράει σε άρση των περιοριστικών μέτρων πολλοί είναι εκείνοι που κατευθύνονται στο Σαντιάγο, με ποδήλατα, ακόμα και με τα πόδια. Κάποιοι το κάνουν για θρησκευτικούς λόγους και πολλοί το κάνουν για να έρθουν σε επαφή με τη φύση, με άλλους ανθρώπους, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

«Μετά από πολλές ώρες πεζοπορίας τα πόδια σου αρχίζουν να πονούν και κάποιες φορές η διάρκεια του ταξιδιού είναι ανυπόφορη, όμως το περπάτημα φέρνει πίσω την πραγματική διάσταση του χρόνου, του χώρου και του κόσμου. Αυτό που κερδίζεις είναι πολλές ώρες περπάτημα και χρόνο για να σκεφτείς. Το πραγματικό ταξίδι στη Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα είναι ένα εσωτερικό ταξίδι», επισημαίνει ο ανταποκριτής του Euronews.

Όπως αναφέρει η wikipedia, η Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα (ισπανικά: El Camino de Santiago, γαλλικά: Chemin de St–Jacques, αγγλικά: Way of St. James) είναι η διαδρομή, δια μέσου πολλών πόλεων της Ευρώπης, του προσκυνήματος στον Καθεδρικό Ναό του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας, όπου βρίσκονται θαμμένα τα ιερά λείψανα του Αποστόλου Ιακώβου.

Δείτε το βίντεο του Euronews.