Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Joey Jordison, ο θρυλικός ντράμερ και συνιδρυτής των Slipknot (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 46 ετών, ο Joey Jordison, Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός, γνωστός ως ντράμερ του metal συγκροτήματος Slipknot, στο οποίο ήταν ιδρυτικό μέλος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του, με τη δήλωση να δημοσιεύεται στο περιοδικό Rolling Stone.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί. Το TMZ αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο ύποπτο στοιχείο και πως δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στο σπίτι.

Ο Joey Jordison πέθανε ήρεμα στον ύπνο του τη Δευτέρα 26 Ιουλίου. Στην ανακοίνωση της οικογένειας σημειώνεται, επίσης:

«Ο θάνατος του Joey μας άφησε με άδειες καρδιές και συναισθήματα απερίγραπτης θλίψης. Όσοι τον γνώριζαν, αντιλαμβάνονταν την ευφυΐα του, την ευγενική του προσωπικότητα, τη μεγάλη καρδιά και την αγάπη του για την οικογένεια και τη μουσική. Η οικογένεια του Joey ζητάει από τους φίλους, τους θαυμαστές και τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ανάγκη για ιδιωτικότητα και ηρεμία σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».


Γεννημένος ως Nathan Jonas Jordison, ο νεαρός Joey μεγάλωσε στην αγροτική Αϊόβα και άρχισε να παίζει ντραμς όταν ήταν μόλις οκτώ ετών.

Ήταν 20 ετών όταν το 1995 έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη τους συγκροτήματος Slipknot μαζί με τον Shawn "Clown" Crahan και τον Paul "the Pig" Gray.


Από το συγκρότημα αποχώρησε το 2013. Το 2016 αποκάλυψε ότι ο λόγος της αποχώρησής του ήταν ότι έπασχε από μία σοβαρή ασθένεια (οξεία εγκάρσια μυελίτιδα).

«Οι συνεργάτες μου μπερδεύτηκαν με τα προβλήματα υγείας μου και προφανώς ακόμη κι εγώ δεν ήξερα τι ήταν στην αρχή. Νόμιζαν ότι μου άρεσαν τα ναρκωτικά, τα οποία δεν μου άρεσαν καθόλου», είχε δηλώσει.


Ο Jordison εμφανίστηκε ως κιθαρίστας και στο συγκρότημα Murderdolls, που ίδρυσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το οποίο διαλύθηκε.

Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα Slipknot, που τον έκανε διάσημο, ήταν ο ντράμερ και ιδρυτής του "Scar the Martyr", που διαλύθηκε το 2016. Κατόπιν ξεκίνησε δύο νέες μπάντες το 2016: Vimic και Sinsaenum.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έπαιξε μουσική και για άλλα συγκροτήματα.




Πληροφορίες - φωτογραφίες: Daily Mail