Breaking News

Πολύνεκρη τραγωδία στις Φιλιππίνες: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, καθώς συνετρίβη ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, που μετέφερε στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το BBC, οι νεκροί έφτασαν τους 29, ενώ 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς 17 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το Lockheed C-130 Hercules, με περισσότερους από 90 επιβαίνοντες, συνετρίβη την Κυριακή κατά τη διαδικασία προσγείωσης, στις 11:30 (τοπική ώρα), κοντά στο χωριό Bangkal, στην ορεινή πόλη Patikul της επαρχίας Sulu.

«Είναι πολύ ατυχές. Το αεροπλάνο έχασε τον διάδρομο και προσπαθούσε να ανακτήσει τη δύναμη αλλά απέτυχε και έπεσε», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Cirilito Sobejana, προσθέτοντας ότι μετέφερε στρατιωτικούς από την πόλη Cagayan de Oro.

Στις κεντρικές Φιλιππίνες έβρεχε, αλλά δεν είναι σαφές εάν ο καιρός στην περιοχή του Sulu προκάλεσε το ατύχημα. 

Το ABC News επισήμανε ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από μια ορεινή περιοχή όπου τα στρατεύματα μάχονται με την οργάνωση Abu Sayyaf. Ορισμένοι μαχητές της οργάνωσης έχουν ταχθεί με το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε τα βίντεο.