Breaking News

Αϊτή: Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το πρωί του περασμένου Σαββάτου την Αϊτή, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης το BBC μετέδωσε ότι οι Αρχές ανακοίνωσαν πως οι νεκροί έφτασαν τους 1.941 (η προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για 1.419 θύματα), σχεδόν 10.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει απροσδιόριστος.

Το έργο διάσωσης παρεμποδίστηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έφερε η τροπική καταιγίδα Grace στη χώρα της Καραϊβικής.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περίπου 500.000 παιδιά έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε στέγη, ασφαλές νερό και φαγητό.

"Αμέτρητες οικογένειες της Αϊτής, που έχουν χάσει τα πάντα λόγω του σεισμού, ζουν τώρα κυριολεκτικά με τα πόδια τους στο νερό λόγω των πλημμυρών", δήλωσε ο Bruno Maes, εκπρόσωπος του Ταμείου του ΟΗΕ για τα Παιδιά (Unicef) στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Ariel Henry έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα. Τα νοτιοδυτικά της Αϊτής φαίνεται να έχουν υποστεί τη χειρότερη ζημιά, ειδικά γύρω από την πόλη Les Cayes. Σπίτια, εκκλησίες και σχολεία ήταν μεταξύ των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό. Ορισμένα νοσοκομεία χρειάζονται προμήθειες, καθώς δυσκολεύονται να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.