Breaking News

Σεισμός στην Αϊτή: Μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία, που αναζητούν επιζώντες, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το πρωί του περασμένου Σαββάτου την Αϊτή, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το BBC (ξημερώματα Τρίτης), οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 1.419 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 6.900 τραυματίστηκαν, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει απροσδιόριστος.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις λένε ότι οι κάτοικοι χρειάζονται πόσιμο νερό και στέγη. Σύμφωνα με το BBC, πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερες από 30.000 οικογένειες έχουν μείνει άστεγες.

Σπίτια, εκκλησίες και σχολεία ήταν μεταξύ των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό. Ορισμένα νοσοκομεία χρειάζονται προμήθειες, καθώς δυσκολεύονται να περιθάλψουν τους τραυματίες. Τα νοτιοδυτικά της Αϊτής φαίνεται να έχουν υποστεί τη χειρότερη ζημιά, ειδικά γύρω από την πόλη Les Cayes.

Στο μεταξύ η χώρα αρχίζει να πλήττεται και από την τροπική καταιγίδα Grace, με αξιωματούχους να εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να προκαλέσει κατολισθήσεις.