Breaking News

«Έφυγε» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, με τη λυπηρή είδηση να γνωστοποιεί η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα με την καρδιά του. Άφησε την τελευταία του πνοή, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στην εντατική νοσοκομείου του Βελιγραδίου, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στον πνεύμονα. 

«Πέθανε ο Ντούσαν "Ντούντα" Ίβκοβιτς (1943-2021). Ο διάσημος κόουτς των εθνικών ομάδων της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας, ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, Ντούσαν "Ντούντα" Ίβκοβιτς, πέθανε στο Βελιγράδι σε ηλικία 78 ετών», αναφέρει η ανάρτηση της Σερβικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ στο Twitter.


O Σέρβος πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και κατόπιν προπονητής γεννήθηκε στο Βελιγράδι στις 29 Οκτωβρίου 1943.

Το 2008, οπότε και ανακοινώθηκε από τη FIBA Europe ο τιμητικός κατάλογος με τις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euroleague), ο Ίβκοβιτς συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του θεσμού. 

Το 2017 εισήχθη στο Hall of Fame της Διεθνoύς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τιμήθηκε με το βραβείο «Θρύλος της Ευρωλίγκα», από την Ευρωλίγκα ανδρών.


Με πληροφορίες από: wikipedia