Breaking News

Εικαστική εγκατάσταση στην Αψίδα του Θριάμβου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από εβδομάδες προετοιμασίας, η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι τυλίχθηκε σχεδόν εξ' ολοκλήρου με ύφασμα, ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα καλλιτέχνη Christo. Η μεταμόρφωση έγινε την περασμένη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου. 

Όπως μετέδωσε το Euronews, πρόκειται για εικαστική εγκατάσταση για την οποία το μνημείο έχει τυλιχτεί με 25.000 τετραγωνικά μέτρα υφάσματος. Αυτή η εγκατάσταση στην Αψίδα του Θριάμβου αποτελούσε όνειρο του Christo από τη δεκαετία του '60. 

Ο Christo, γνωστός για τα μνημειακά του έργα με ύφασμα ή πλαστικό, άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές Ιουνίου 2020, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη...


Ο εικαστικός καλλιτέχνης συνεργάστηκε με τη σύζυγό του Jeanne-Claude, δημιουργώντας έργα κυρίως σε δημόσιους χώρους. Η Jeanne-Claude έφυγε από τη ζωή το 2009. Τα έργα τους περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - το τύλιγμα του Reichstag στο Βερολίνο και της γέφυρας Pont-Neuf στο Παρίσι, όπως και το μήκους 39 χλμ έργο Running Fence ανάμεσα στις κομητείες Μαρίν και Sonoma της Καλιφόρνια.