Breaking News

Καμπούλ: Οι Ταλιμπάν διέλυσαν διαδήλωση γυναικών (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δυνάμεις των Ταλιμπάν διέλυσαν χθες, Σάββατο, μια διαδήλωση γυναικών στην Καμπούλ, οι οποίες ζητούν τη μη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους  μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, η ομάδα των γυναικών αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν τους στοχοποίησαν με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν μια γέφυρα κοντά στο προεδρικό παλάτι.

Μία διαδηλώτρια δήλωσε στο Reuters ότι κάποιες γυναίκες χτυπήθηκαν στο κεφάλι. Από την πλευρά τους, οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι η διαμαρτυρία βγήκε εκτός ελέγχου.

Ήταν η τελευταία από τις πολλές διαμαρτυρίες γυναικών στην πρωτεύουσα Καμπούλ και τη Χεράτ. Οι γυναίκες ζητούν το δικαίωμα στην εργασία και την ένταξη στην κυβέρνηση. 

Οι Ταλιμπάν λένε ότι θα ανακοινώσουν τη σύνθεση της διοίκησής τους τις επόμενες ημέρες. Επίσης, δήλωσαν ότι οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά όχι να κατέχουν υπουργικές θέσεις.

Όπως επισημαίνει το BBC, πολλές γυναίκες φοβούνται την επιστροφή στον τρόπο που τους αντιμετώπιζαν οι Ταλιμπάν, όταν ήταν προηγουμένως στην εξουσία μεταξύ 1996 και 2001. Τότε οι γυναίκες αναγκάζονταν να καλύψουν τα πρόσωπά τους όταν έβγαιναν έξω, ενώ επιβάλλονταν αυστηρές ποινές για μικρές παραβάσεις.