Breaking News

Βρετανία: «Στεγνώνουν» τα πρατήρια βενζίνης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στα πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία, όπου σχηματίζονται ουρές αναμονής, εξαιτίας των προβλημάτων στην αλυσίδα τροφοδοσίας, λόγω Brexit.  Η κυβέρνηση επισπεύδει τη χορήγηση αδειών σε 5.000 οδηγούς φορτηγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προσωρινή λύση στην κρίση. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, υπάρχουν περίπου 8.350 πρατήρια καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με λιγότερα από 100 να έχουν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω ελλείψεων. Ωστόσο, η Ένωση Λιανοπωλητών Καυσίμων έχει προειδοποιήσει ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

Περίπου 400 πρατήρια που ανήκουν στον όμιλο EG περιορίζουν τους πελάτες σε βενζίνη αξίας 30 λιρών, προκειμένου να δώσουν σε όλους μια «δίκαιη ευκαιρία ανεφοδιασμού». Η BP ανέφερε ότι περίπου 20 από τα 1.200 πρατήριά της έκλεισαν λόγω έλλειψης διαθέσιμου καυσίμου.

Χιλιάδες οδηγοί αγνόησαν τις εκκλήσεις για ηρεμία από την κυβέρνηση και σχημάτισαν ουρές στα πρατήρια, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό σε πρατήριο της εταιρίας Esso στο χωριό Sidlesham, κοντά στην πόλη Chicester, όπου συνεπλάκησαν δύο καταναλωτές.


Δείτε το ρεπορτάζ του Open.