Breaking News

Γιάννης Μπουτάρης: Η σχέση του με το κρασί και ο έpωτας της ζωής του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε στην κάμερα του «Open Weekend» για τα εγγόνια του, τον έpωτα της ζωής του και τη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ. Μεταξύ άλλων, είπε στη Γιολάντα Ελευθεριάδου:

«Ένα πράγμα, που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι...

Τη γυναίκα μου τη γνώρισα το 1954, ήμασταν Α' Γυμνασίου. Μετά από πολιορκία, τα φτιάξαμε το 1958.  Κάποια στιγμή χωρίσαμε και μετά από χρόνια, αρχές του 1989 - εγώ ήμουν μέχρι τα αυτιά με το αλκοόλ -, τη διεκδίκησα από άλλον άντρα, της είπα "Έλα να αρχίσουμε ξανά τη ζωή μας"...

Όποιος έχει εξάρτηση πρέπει να το παραδεχτεί και να πει ότι θέλει να απεξαρτηθεί. Εγώ είμαι αλκοολικός. Κάποιοι μου λένε ότι δεν είμαι αλκοολικός αφού δεν πίνω τώρα. Όχι, οι αλκοολικοί λένε πάντα ότι "Εγώ είμαι αλκοολικός, να μην πιω σήμερα, δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο"...».


Το περασμένο καλοκαίρι, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε εξομολογηθεί: «Δόξα τω Θεώ από το 1991, που έκανα το πρόγραμμα απεξάρτησης, μέχρι σήμερα δεν έχω πιει και δεν το επιθυμώ».