Breaking News

Η Άννα Φόνσου και ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησαν για τη δύσκολη κατάσταση του Σπύρου Φωκά (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πριν λίγες ημέρες, η Σοφία Μπαλάση είχε μιλήσει στην Espresso για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο κορυφαίος ηθοποιός και φίλος της, Σπύρος Φωκάς, κάνοντας έκκληση προς την Πολιτεία να τον βοηθήσει.

«Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σε ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων.

Η Άννα Φόνσου, η οποία επισκέφτηκε τον Σπύρο Φωκά, είπε στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;»:

«Ας του δώσουμε λίγο καιρό να ζήσει πιο ανθρώπινα. Θλίβομαι γιατί δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε, ενώ υπάρχει λύση. Εδώ στο Λουτράκι υπάρχει ένα νοσοκομείο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κατάσταση του Σπύρου. Το ποσό που ζητάνε δεν μπορεί να το καλύψει. Το Σπίτι του Ηθοποιού βοήθησε όσο μπόρεσε. Νομίζω είναι θέμα Πολιτείας... Αρρώστησε και η σύζυγός του, έχει πρόβλημα με την καρδιά της, τώρα το έπαθε... Δεν ξέρει τι να κάνει, ο Σπύρος θέλει 24 ώρες έναν άνθρωπο να τον βοηθάει. Αισθάνεται ότι δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα πια, δεν αντέχουν τα χέρια και τα πόδια της».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, είπε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του Open:

«Το ΣΕΗ δεν έχει καμία δικαιοδοσία να βοηθήσει. Το ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) βοήθησε, αν και ο Σπύρος Φωκάς δεν είναι μέλος. Εμείς βοηθάμε τα μέλη πρώτα απ' όλα, έτσι λέει το καταστατικό, ωστόσο το ΤΑΣΕΗ βοήθησε, αγοράζοντας ένα μεγάλο μέρος του στοκ του βιβλίου του. Δεν ξέρω αν τα χρήματα τα πήρε από τον εκδοτικό οίκο. Και το Σπίτι του Ηθοποιού βοήθησε και το Υπουργείο Πολιτισμού... Τη σύζυγό του, Λίλιαν, τη γνωρίζω από πολύ μικρή, έχει μία σταθερή άρνηση να μεταφερθεί ο Σπύρος σε ίδρυμα. Τα γηροκομεία δέχονται ανθρώπους που έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να πάει σε σπίτι, που κάποιος θα το πληρώνει, με νοσοκόμο. Αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ακόμη και από την Πολιτεία, γιατί θα είναι διάκριση πολίτη. Επίσης, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, η μόνη που μπορεί να το επιτρέψει είναι η σύζυγός του. Εγώ πρότεινα να πάνε και οι δύο μαζί, αλλά δεν υπάρχει απόλυτη συνεννόηση πάνω σ' αυτό».

Δείτε το βίντεο.