Breaking News

Η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και η μαθητική της Αθήνας - Συγκίνησε ο πιλότος του F-16 (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ' Σώματος Στρατού.

Συγκίνησε το μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας: «Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά! Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε. Πάλεψε και τελικά νίκησε, επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά: "Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα"».


Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.


Την πρώτη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, παρακολούθησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Στην παρέλαση συμμετείχαν με υπερηφάνεια μαθητές από 235 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τηρώντας παράλληλα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την παρέλαση παρακολούθησαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.