Breaking News

Υρώ Μανέ για Πέτρο Φιλιππίδη: «Ήμασταν συμμαθητές στη σχολή, ο καθένας τράβηξε το δρόμο του» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για την επιτυχημένη παράσταση «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη, που επιστρέφει για λίγες επετειακές παραστάσεις στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" από τις 20 Οκτωβρίου, μίλησε η Υρώ Μανέ, η οποία φιλοξενήθηκε στο Πρωινό.

Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός είπε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, μετά από ερώτηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη:

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήμασταν συμμαθητές στη σχολή, στο Θέατρο Τέχνης. Ο καθένας τράβηξε το δρόμο του κι έκανε τις επιλογές του. Είχαμε κάνει μόνο μια συνεργασία κινηματογραφική στον "Ηλία του 16ου"... Δεν θα ήθελα να μιλήσουμε γι’ αυτά, δεν υπάρχει λόγος...

Αισθάνομαι λύπη που αυτοί οι άνθρωποι είχαν καταφέρει όλο αυτό το οικοδόμημα τόσα χρόνια, βρισκόντουσαν σε τόσο ισχυρές θέσεις, εξαρτώνταν άλλοι άνθρωποι από αυτούς και έφτασαν σε αυτή την κατάντια - γιατί περί κατάντιας πρόκειται - και μάθαμε κι εμείς πράγματα αποτρόπαια που δεν τα ξέραμε.

Αυτή τη στιγμή λυπάμαι, κυρίως, τους ανθρώπους που έχουν υποστεί αυτές τις συμπεριφορές, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα κριθούν έτσι όπως πρέπει και έχω και πολύ μεγάλη χαρά για το γεγονός ότι, τελικά, τα πράγματα παίρνουν κάποια στιγμή το σωστό δρόμο και οι άνθρωποι, επίσης, αυτό που τους αξίζει».


Σε ό,τι αφορά  την παράσταση «Συμβολαιογράφος», πρόκειται για μία απολογία και εξομολόγηση που μάς ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου, με την Υρώ Μανέ στην πιο συγκλονιστική ερμηνεία της καριέρας της. 

Η Ερασμία, μια γυναίκα χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη στο περίπτερό της και στο ασφυκτικό περιβάλλον μιας επαρχιακής πόλης γεμάτης ταμπού, στερεότυπα και προκαταλήψεις που δεν της επιτρέπουν να επιθυμήσει, να εpωτευτεί, εν τέλει να ζήσει. Βαρύ είναι το παράπτωμά της να επιθυμήσει αυτό που δεν πρέπει. Ο πειρασμός είναι μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Είναι ο γαμπρός της. Ακούει στο όνομα Αργύρης, είναι κοντός αλλά προσοντούχος. Και η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο; Το κακό δεν αργεί να γίνει… Επιθυμεί το απαγορευμένο. Και όταν τολμά να το προκαλέσει η τιμωρία είναι άμεση και καταστροφική...