Breaking News

Βαρδιάνος στα σπόρκα: Επεισόδιο 1

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σάββατο 2/10/21, στις 22:00 - Επεισόδιο 1: Λαχτάρησε η Σκεύω η Γιαληνίτσα, που τη φωνάζουν και σαβουροκόφα, όταν είδε ένα καράβι αραγμένο στον Τσουγκριά, το νησάκι απέναντι. Σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι το καράβι στο οποίο έχει μπαρκάρει λοστρόμος ο γιος της, ο Σταύρος. Έτρεξε αμέσως στην αγορά να μάθει. Η κωμόπολη είναι αναστατωμένη.

Ο τελάλης ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της χολέρας και ο Τσουγκριάς έχει κηρυχτεί επιχολέριος. Τα πλοία που φτάνουν εκεί θεωρούνται σπόρκα. Μολυσμένα, δηλαδή, γιατί έρχονται από μέρη που μαστίζει η αρρώστια. Η αγωνία της Σκεύως μεγαλώνει.

Έχει έρθει εντολή από τη Νομαρχία, να δημιουργηθεί στον Τσουγκριά λοιμοκαθαρτήριο και να μπαίνουν τα πλοία σε καραντίνα. Ο μαστρο-Χερχέρης και ο καπετάν Κωνσταντής, παίρνουν μέρος στη δημοπρασία, ο πρώτος για τις κατασκευές και ο δεύτερος για την προμήθεια ξυλείας. Παράλληλα σχεδιάζουν να παντρέψουν την κόρη του Χερχέρη, τη Ρηνιώ, με τον γιο του Κωνσταντή. Η Ρηνιώ, όμως, είναι εpωτευμένη με τον Σταύρο και αντιδρά σε αυτή την ιδέα.

Και ενώ το ενδιαφέρον όλων είναι στη δημοπρασία, που γίνεται στην πλατεία, η Σκεύω παίρνει τα άσχημα μαντάτα. Το καράβι, στο οποίο είναι και ο γιος της, μπήκε σε καραντίνα και ο ίδιος έχει αρρωστήσει. Τότε, μια τρελή ιδέα έρχεται στο μυαλό της...


Για την αρχική σελίδα "Βαρδιάνος στα σπόρκα" πατήστε ΕΔΩ