Breaking News

Η εξομολόγηση του Ηλία Βαλάση: «Συνέβη κάτι μεταφυσικό...» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο Πρωινό φιλοξενήθηκε ο Ηλίας Βαλάσης, που ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο πρώτο Survivor του Mega και ίσως να ήταν ο νικητής αν υπήρχε τότε η ψηφοφορία του κοινού. Μετά το ριάλιτι επιβίωσης παρουσίασε τη «Φάρμα» και στη συνέχεια ακολούθησε το δρόμο της υποκριτικής. 

Ο Ηλίας Βαλάσης - που πρωταγωνιστεί στο βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» στο Θέατρο Μικρό Χόρν, μαζί με τους Γιώργο Πυρπασόπουλο, Στέλιο Δημόπουλο και Μαρία Νεφέλη Δούκα - εξομολογήθηκε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα:

«Ο Θεός είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα. Σε μένα συνέβη κάτι εντελώς μεταφυσικό. Όταν ήμουν πολύ μικρός συνέβη κάτι μεταφυσικό, αυτό που λέμε "Είδα το Θεό". Δεν τον είδα, αλλά το ένιωσα. Δεν υπήρχε καμία αφορμή, εκεί που κοιμόμουν και ξύπνησα, ένιωσα κάτι να υπάρχει γύρω μου, ήταν πολύ δυνατή η αίσθηση. Και το αισθάνθηκα και το άκουσα, αλλά δεν το είδα. Άκουσα μία βοή, ήταν πολύ παράξενο, ένα μεταφυσικό πράγμα. Ήταν σαν να μου μίλαγε, χωρίς να μου μίλαγε. Μου "είπε" ότι "Είμαι εδώ για σένα". Δεν είχα κανένα πρόβλημα υγείας, ήμουν παιδάκι.

Είχα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά άρχισαν μετά, σαν να ήταν "προάγγελος" αυτό που συνέβη. Ήμουν από γονείς, που είχαν χωρίσει. Μεγάλωσα με τη μητέρα μου, ο πατέρας μου "εξαφανίστηκε". Γενικότερα δεν υπήρχε η σχέση της οικογένειας. Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από χρήματα, αλλά από αγάπη. Στην παιδική μου ηλικία είχα φάει πολύ ξύλο, από όποιον βρισκόταν μπροστά μου. Τότε ήταν διαφορετικά τα πράγματα, ακόμα και στο σχολείο έτρωγες ξύλο με τη βέργα από το δάσκαλο. Πήγαινες στο σπίτι, έδιναν δίκιο στο δάσκαλο και σε έδερναν ξανά.

Όταν πήγα στη Σχολή Βατραχανθρώπων άρχισα να σκληραίνω. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι γιατρεύεται το κέντρο της ψυχής, παραμένει πληγωμένο. Οι συνάδελφοί μου έγιναν οικογένειά μου. Οι δεσμοί που αναπτύσσονται εκεί είναι πέρα από την οικογένεια. Την πρώτη φορά που έχασα έναν άνθρωπο, έκανα να κοιμηθώ έξι μήνες... Το θέατρο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι συνέχεια της μονάδας μου στον στρατό, δεν απέχουν πολύ.

Ήμουν γυναικάς και έκανα "έκτροπα". Με τη σύντροφό μου, Θεοδώρα (νυν σύζυγό του), ήθελα να χωρίσω για να ξαναγυρίσω στην άστατη ζωή. Ο πνευματικός μου, μου έλεγε να μην το κάνω. Εκείνη την εποχή είχα ατύχημα με τη μηχανή. Η γυναίκα μου "πέταξε" 15 μέτρα μακριά. Εγώ έσπασα 16 πλευρά, μετά το κατάλαβα. Νόμισα ότι έπαθα αποκοπή αορτής και σκέφτηκα ότι δε θα ζήσω. Εκείνη τη στιγμή συνέβη ξανά αυτό το μεταφυσικό, που είχε γίνει και όταν ήμουν μικρός. Ήμουν πεσμένος κάτω, είδα τη γυναίκα που αγαπούσα μέχρι την ψυχή μου και είπα "Χριστέ μου, μακάρι να ζει, γιατί αν δεν ζει δεν ξέρω τι θα κάνω. Αν ζει θα αλλάξω τη ζωή μου και δεν θα ξανακάνω τίποτα από όλα αυτά που έκανα". Με τα πλευρά σπασμένα, σύρθηκα δίπλα της και της είπα "Θεοδώρα;". Σηκώθηκε όρθια και με ρώτησε "Γιατί είσαι κάτω; Τι έγινε;". Δεν είχε καταλάβει καν τι είχε γίνει. Δεν είχε πειραχτεί ούτε μία τρίχα από τα μαλλιά της. Της είπα "Αγάπη μου, αν ζήσω θα παντρευτούμε και θα κάνουμε παιδιά". Εκείνη τη στιγμή άρχισα να πονάω πολύ. Υπέφερα πολύ για 3 μήνες, με το που τελείωνε η επίδραση των φαρμάκων, ούρλιαζα από τον πόνο».

Δείτε το βίντεο.