Breaking News

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο βοήθημα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κατά την ομιλία του τη Δευτέρα, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με θέμα τις αυξήσεις τιμών, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα ενίσχυσης για τους υγειονομικούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Από τη δική μου πλευρά, στο μέτωπο κατά της ακρίβειας θέλω να προσθέσω σήμερα - έχοντας μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα κλείσει ταμειακά ο χρόνος, βλέποντας τα νούμερα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου - ακόμα τρεις πρωτοβουλίες στήριξης συμπολιτών μας.

Πρώτον, όπως συνέβη το 2020 και -όπως έχω επανειλημμένως δεσμευτεί δημόσια- 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού. Ένα μέσο ποσό ύψους περίπου 900 ευρώ, θα τους αποδοθεί αμέσως, μέσα στον Δεκέμβριο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που τους οφείλουμε.

Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ακόμα για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Έτσι, 800.000 συμπολίτες μας θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξή τους. Είναι μια ανακούφιση. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν είναι, βέβαια, αυτό που τους αξίζει. Είναι όμως κάτι το οποίο αναμφίβολα βοηθά χωρίς να υπονομεύει την πορεία της οικονομίας μας.

Και τρίτον, το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία. Πρόκειται πρακτικά για όλους τους δικαιούχους του Οργανισμού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ασφαλώς για τα άτομα με αναπηρία απαιτούνται πολλά θεσμικά μέτρα, είμαι, όμως υπερήφανος ότι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η πρώτη η οποία έχει ένα συγκροτημένο, ολιστικό και πολυεπίπεδο σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες αδικίες εις βάρος των πιο αδύναμων, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Ως κοινωνία το χρωστάμε, ως κυβέρνηση το θέλουμε. Το είπαμε και το κάνουμε πράξη».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία του.