Breaking News

Τέξας: Τραγωδία στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld - Νεκροί και τραυματίες (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, μετά από πανικό που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του sold-out μουσικού φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον του Τέξας, μεταδίδει ο ιστότοπος του τηλεοπτικού δικτύου NBC News, που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Πυροσβεστικής. Στο φεστιβάλ εμφανίστηκε ο ράπερ Travis Scott.

Δεκαεπτά άλλα άτομα πήγαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους τα 11 μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο καθώς υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Συνολικά, σε περισσότερα από 300 άτομα, χρειάστηκε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της πυροσβεστικής Samuel Peña είπε ότι περίπου στις 9:15 μ.μ. το βράδυ της Παρασκευής το πλήθος άρχισε να στριμώχνεται στο μπροστινό μέρος της σκηνής. Αυτό προκάλεσε πανικό, με αποτέλεσμα κάποιοι να τραυματιστούν, ενώ άλλοι έχασαν τις αισθήσεις τους και ποδοπατήθηκαν, γεγονός που οδήγησε σε επιπλέον πανικό.


Περίπου 50.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση στο NRG Park, που διοργανώνει ετησίως ο ράπερ και παραγωγός Travis Scott.


Το φεστιβάλ, το οποίο διανύει την τρίτη του χρονιά, αναμενόταν να είναι διήμερο, ωστόσο οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι το event του Σαββάτου ακυρώθηκε, σύμφωνα με το NBC News.