Breaking News

Βαρθολομαίος - Ιερώνυμος: Συλλειτούργησαν στη Μητρόπολη Αθηνών (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ιστορική στιγμή η σημερινή (21/11) Πατριαρχική - Αρχιεπισκοπική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η ιστορική συλλειτουργία τελέστηκε με αφορμή τα 30 χρόνια παραμονής στον Οικουμενικό θρόνο του Πατριάρχη, ο οποίος αναφέρθηκε στην πανδημία και ζήτησε από όλους σύμπνοια και συστράτευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας.

Παρέστησαν, ακόμη, υπουργοί, οι τοπικές αρχές, Διευθυντές υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κλήρος και λαός.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open.