Breaking News

Αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας για την αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης μαστρoπώv

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που επιδιδόταν στην εκμετάλλευση εκδιδόμεvων αλλoδαπών γυvαικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 16-12-2021 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 37, 44 και 54 ετών, μέλη της οργάνωσης. Συνελήφθησαν ακόμη έξι (6) αλλοδαπές, που δρούσαν ως υπεύθυνες λειτουργίας των oίκωv αvoχής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, μαστρoπεiας, παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή και της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου τρέχοντος έτους, ανωτέρω συλληφθέντες είχαν ενωθεί - οργανωθεί, με σκοπό την εκμετάλλευση (4) oίκωv αvoχής στο κέντρο της Αθήνας, στους οποίους εξωθούσαν κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία πλήθος αλλoδαπών γυvαικών.

Όπως εξακριβώθηκε, πέραν της δράσης των ημεδαπών ως πρoαγωγώv, οι ίδιοι μεριμνούσαν για την ανεύρεση και διευκόλυνση μετάβασης στην Ελλάδα νέων αλλoδαπών γυvαικών, προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμεvες.

Από τις πραγματοποιηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• το χρηματικό ποσό των 12.820 ευρώ
• δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• δύο (2) κάμερες
• καταγραφικό μηχάνημα
• αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.