Breaking News

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι - ΗΠΑ: Ο Biden στηρίζει τις πληγείσες περιοχές - Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Κεντάκι (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Joe Biden δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές από τους ανεμοστρόβιλους, που ήταν από τους χειρότερους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το BBC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε μια Ομοσπονδιακή Δήλωση Έκτακτης Καταστροφής, αποδεσμεύοντας χρηματικά ποσά για το Κεντάκι, την πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.


Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στο Κεντάκι, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων νεκρών σε ένα εργοστάσιο κεριών. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.


Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, ομάδες έκτακτης ανάγκης ερευνούν τα ερείπια ενός εργοστασίου, στην πόλη Mayfield. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τους περίπου 110 στο εργοστάσιο, ωστόσο ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Andy Beshear, είπε ότι θα ήταν θαύμα αν βρεθεί κάποιος άλλος ζωντανός.

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Αρχές είναι εξαιρετικά δύσκολες, με το αστυνομικό τμήμα στο Mayfield να έχει καταστραφεί και τον εξοπλισμό των πυροσβεστών να έχει υποστεί ζημιές.


Τουλάχιστον 12 άλλοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν καταστροφές σε άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων έξι νεκρών από την κατάρρευση της οροφής σε μια αποθήκη της Amazon στο Edwardsville, στο Ιλινόις.


Πληροφορίες από: BBC