Breaking News

Η εξομολόγηση της Μ. Τζομπανάκη για τον σασμό στην οικογένειά της: «Τον έσφαξε στην κυριολεξία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Σασμός», η Μαρία Τζομπανάκη μίλησε στην «Αυτοψία» του Alpha για το σασμό που βίωσε πριν από πολλά χρόνια η οικογένειά της. Η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε:

«Δεν γεννήθηκα μόνο, αλλά μεγάλωσα στην Κρήτη. Μέχρι τα 18 περίπου έζησα ολοκληρωτικά την κοινωνία της Κρήτης, όπως ήταν τότε... Ο σασμός για μένα προσωπικά, όπως τον έχω βιώσει μέσα από την οικογένειά μου, όχι μόνο ως Κρητικιά, είναι μια ιερή κατάσταση.

Είχε γίνει στην οικογένειά μας πολύ παλιά, δηλαδή στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η γιαγιά μου η Μαρία είχε μια αρχοντική οικογένεια και ήταν πολλά αγόρια και κoρίτσια. Η γιαγιά μου ήταν 20 χρονών κι ο αδερφός της ο Μανώλης, ένας λεβένταρος και καλό παιδί, είχε πάει με έναν φίλο του κάπου κι ο φίλος του είχε κάποια προηγούμενα με κάποιον άλλον. Τσακώθηκαν, λογοφέρανε κι ο άλλος έβγαλε το μαχαίρι του για να το δώσει στον αδερφό του φίλου της γιαγιάς μου και μπήκε στη μέση ο θείος μου ο Μανώλης. Τον έσφαξε στην κυριολεξία. Τους έβγαλαν και μαντινάδες τότε...

Ενώ τον κουβαλούσαν στο σπίτι αιμόφυρτο, έλεγε μαντινάδες. Έτσι εξέφραζαν τότε τα πάθη τους και τα συναισθήματά τους οι άνθρωποι.

Η γιαγιά μου είχε μεσολαβήσει για να μην ξεκινήσει μία αντεκδίκηση, γιατί ο θείος μου ο Μανώλης δεν είχε κανένα λόγο να σκοτωθεί. Το πέτυχε η γιαγιά μου και την ευχαριστούσαν οι οικογένειες των άλλων δύο...».