Breaking News

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε πολίτη σε αναπηρικό αμαξίδιο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας αστυνομικός στην πόλη Tuscon των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Αριζόνα, βρίσκεται σε διαδικασία απόλυσης, καθώς πυροβόλησε θανάσιμα έναν άνδρα που καθόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Όπως αναφέρει το CBS News, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Chris Magnus, καταδίκασε τους πυροβολισμούς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Νωρίτερα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, που δείχνει τον αστυνομικό Ryan Remington να πυροβολεί εννέα φορές τον 61χρονο Richard Lee Richards, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος για κλοπή από σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart.

«Η χρήση της θανατηφόρας βίας που έκανε σε αυτό το περιστατικό είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση της πολιτικής του τμήματος μας και έρχεται σε άμεση αντίθεση με την εκπαίδευσή μας», είπε ο Chris Magnus.

Ο αστυνομικός Ryan Remington, που ήταν εκτός υπηρεσίας, εργαζόταν ως φύλακας στο σούπερ μάρκετ.

Ένας υπάλληλος φέρεται να είπε στον Remington ότι ο Richards έκλεψε μια εργαλειοθήκη. Ο Remington ζήτησε από τον Richards μια απόδειξη αγοράς, αλλά ο Richards πρόταξε ένα μαχαίρι, βγήκε από το σούπερ μάρκετ, διασχίζοντας το πάρκινγκ και συνέχισε προς ένα άλλο κατάστημα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, που επικαλείται τον υπάλληλο, ο Richards τους είπε: «Αν θέλετε να αφήσω το μαχαίρι, θα πρέπει να με πυροβολήσετε».

Ο Remington ζήτησε πολλές φορές από τον Richards να σταματήσει, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε. Όταν τον διέταξε να μην μπει στο άλλο κατάστημα και ο Richards τον αγνόησε, τον πυροβόλησε πισώπλατα με εννέα σφαίρες. Μάλιστα, ενώ ο ύποπτος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, του φόρεσε χειροπέδες.

«Του παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη, αλλά λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του», είπε ο Chris Magnus.

Ο Mike Storie, δικηγόρος του αστυνομικού, είπε στο CBS News ότι τα βίντεο, που κυκλοφόρησαν, δείχνουν μόνο ένα μέρος του τι συνέβη.

«Αυτά ήταν "κομμένα" βίντεο, που δείχνουν περίπου το 20% του τι πραγματικά συνέβη τη Δευτέρα το βράδυ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση βρίσκεται τώρα υπό διερεύνηση από το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Pima, επισημαίνει το CBS News.