Breaking News

Μεξικό: Τραγωδία σε τροχαίο με δεκάδες νεκρούς μετανάστες (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν το φορτηγό που τους μετέφερε ανετράπη χθες, Πέμπτη, στο νότιο Μεξικό.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, περισσότεροι από 150 άνθρωποι, που φέρεται να ήταν μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, στριμώχτηκαν στο ρυμουλκούμενο του φορτηγού, που ανετράπη στην πολιτεία Τσιάπας.

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν (νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 53 νεκρούς). Οι 49 έχασαν τη ζωή τους στο σημείο του δυστυχήματος και άλλοι 5 κατέληξαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Rutilio Escandón. 

Επίσης, ο Rutilio Escandón τόνισε ότι τραυματίστηκαν περίπου 105 άνθρωποι: 83 άνδρες και 22 γυναίκες.

Η εθνικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν από την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό έτρεχε με ταχύτητα, όταν ανατράπηκε σε απότομη στροφή σε κεντρικό δρόμο, που οδηγεί στην Tuxtla Gutiérrez, την πρωτεύουσα της πολιτείας Τσιάπας.


Η πολιτεία Τσιάπας, η οποία γειτονεύει με τη Γουατεμάλα, είναι ένα σημαντικό σημείο διέλευσης για μετανάστες χωρίς έγγραφα, επισημαίνει το δημοσίευμα του BBC.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη βία στην Κεντρική Αμερική, προσπαθούν να περάσουν από το Μεξικό για να φτάσουν στις ΗΠΑ. Πολλοί από αυτούς καταφεύγουν στη λύση της πληρωμής σε λαθρέμπορους, κάνοντας επικίνδυνα ταξίδια.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Andrés Manuel López Obrador, χαρακτήρισε τη συντριβή ως «πολύ οδυνηρή» και έγραψε στο Twitter ότι «λυπάται βαθύτατα για την τραγωδία».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος".


Πληροφορίες από: BBC