Breaking News

Σε «κλοιό» οι ανεμβολίαστοι στη Γερμανία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη Γερμανία αποφασίστηκε να αποκλείσουν τα μη εμβολιασμένα άτομα από το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας ζωής, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν ένα τέταρτο κύμα Covid-19.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε τα εκτεταμένα μέτρα ως πράξη «εθνικής αλληλεγγύης».

Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από κορονοϊό θα επιτρέπονται σε εστιατόρια, κινηματογράφους, εγκαταστάσεις αναψυχής και πολλά καταστήματα.

«Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να γίνουν υποχρεωτικοί μέχρι τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Το τέταρτο κύμα κορονοϊού στη Γερμανία είναι το πιο σοβαρό μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχει, επίσης, η αυξανόμενη ανησυχία για την εξάπλωση της παραλλαγής «Όμικρον», για την οποία οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Ε.Ε. προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερα από τα μισά κρούσματα τους επόμενους μήνες.

«Δεδομένης της κατάστασης, νομίζω ότι είναι σκόπιμο να υιοθετηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός», τόνισε η Μέρκελ, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Ο διάδοχός της Όλαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καγκελάριος την επόμενη Τετάρτη, είχε ήδη δηλώσει ότι υποστηρίζει την κίνηση.

Ο δήμαρχος του Βερολίνου, Μίχαελ Μιούλερ, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων οφείλεται σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.


Πληροφορίες από: BBC