Breaking News

Τραγωδία στην Αυστραλία σε σχολική γιορτή - Τέσσερα νεκρά παιδιά (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην Αυστραλία και άλλα πέντε τραυματίστηκαν, όταν έπεσαν από φουσκωτό «κάστρο», το οποίο παρασύρθηκε από τον αέρα. Νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρά παιδιά.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Hillcrest στο Devonport, μια πόλη στη βόρεια Τασμανία, περίπου στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης τοπική ώρα (στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος), κατά τη διάρκεια γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τα παιδιά έπεσαν από ύψος περίπου 10 μέτρων. Οι Αρχές δεν ανακοίνωσαν ηλικίες για τα παιδιά, ωστόσο είπαν ότι πέθαναν δύο αγόρια και δύο κoρίτσια.

Το Devonport, στη βόρεια ακτή της Τασμανίας, είναι ένα λιμάνι με λιγότερους από 30.000 κατοίκους.


«Φαίνεται ότι μια ριπή ανέμου έκανε το κάστρο να σηκωθεί στον αέρα», είπε στους δημοσιογράφους, έξω από το δημοτικό σχολείο Hillcrest, η διοικητής της αστυνομίας της Τασμανίας, Debbie Williams.

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Scott Morrison χαρακτήρισε το ατύχημα ως «αδιανόητα σπαρακτικό», σημειώνοντας: «Μικρά παιδιά σε μια μέρα διασκέδασης, που μετατράπηκε σε μια τέτοια φρικτή τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά».

Οι γονείς ειδοποιήθηκαν αμέσως μετά το περιστατικό. Η αστυνομία περιέγραψε τη σκηνή ως «πολύ θλιβερή». Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε δύο αστυνομικούς, που ήταν απαρηγόρητοι.


Οι διασώστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο μετά το ατύχημα. Στα παιδιά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθούν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο.


Πληροφορίες από: BBC