Breaking News

ΕΛ.ΑΣ. - Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακή ημερίδα για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις & των Οικογενειών τους» που διοργάνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις (ΙΝ-ΕΣΑμεΑ).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των στελεχών της Γ.Α.Δ.Θ. σε θέματα σχετιζόμενα με την αναπηρία, ώστε κατά την επαφή τους με πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις να διασφαλίζεται ο σεβασμός στα ανθρώπινα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Ινστιτούτου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις, κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ενώ το συντονισμό ανέλαβε ο Τμηματάρχης του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ.Θ., Αστυνόμος Α΄Παναγιώτης Τσιτσόγλου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας την οποία παρακολούθησαν αξιωματικοί Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις μελών και στελεχών της Ε.Σ.Α.μεΑ και του ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων διαφόρων κατηγοριών αναπηρίας.