Breaking News

Γ. Αλκαίος: «Έβλεπα να πηγαίνουμε προς την αντι-μουσική, εγώ είμαι βουτηγμένος μέσα στη μουσική» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο πρώτο «The 2Night Show» για το 2022, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας τον Γιώργο Αλκαίο, ο οποίος μίλησε για την απόφασή του - πριν 12 χρόνια - να πουλήσει το σπίτι του, να εγκαταλείψει το τραγούδι και να μετακομίσει μόνιμα στη Μήλο.

Ο γνωστός τραγουδιστής, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision του 2010 με το τραγούδι «Opa», εξομολογήθηκε για την απόφασή του να αποχωρήσει από τα δρώμενα της μουσικής:

«Δεν τα παράτησα όλα για κάποιον έpωτα, ούτε λόγω εpωτικής ή επαγγελματικής απογοήτευσης. Τα παράτησα μετά τη Eurovision... Έβαλα τον εαυτό μου κάτω και τον "σάπισα στο ξύλο". Έπρεπε να ισορροπήσω. Δεν ήμουν καλά, δεν ήμουν ισορροπημένος μέσα μου. Δεν έβρισκα κοινωνικό πλαίσιο να μιλήσω με ανθρώπους. Βρήκα άλλες λύσεις πλέον, όπως το διάβασμα.

Η πρώτη μου επιτυχία έγινε όταν ήμουν 19 χρονών, με πήρε η μπάλα και δεν είχα σταματήσει καθόλου μέχρι τα 40. Μετά τη Eurovision είπα ότι πρέπει να κάνω ένα "cut".

Έκλεισε ο κύκλος γι' αυτό που έκανα. Εγώ το έλεγα χρόνια πριν, απλά δεν με έπαιρνε κανένας στα σοβαρά. Έλεγα στις συνεντεύξεις μου ότι δεν θέλω να γίνω 60 χρονών και να είμαι πάνω σε μια πίστα... Και αυτό έκανα.

Την τελευταία δεκαετία, από το 2000 μέχρι το 2010, για διάφορους λόγους δεν ήθελα να δουλέψω σε αυτό που γινόταν. Άλλαξαν όλα,  μπήκαν τα ριάλιτι, μπήκαν νέα παιδιά, έβλεπα μία άλλη κατάσταση, η οποία για μένα προσωπικά δεν έκανε... Έβλεπα να πηγαίνουμε προς την αντι-μουσική. Εγώ είμαι βουτηγμένος μέσα στη μουσική. Έχω στούντιο μέσα στο σπίτι από 22 χρονών... Αυτή είναι η ζωή μου... Είπα τότε στον Διονύση Σχοινά ότι εγώ δεν μπορώ να μπω σε όλο αυτό που γίνεται, γιατί βλέπω να έρχεται μεγάλη καταστροφή. Και ήρθε το 2010 με 2019».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη.