Breaking News

Καπραβέλος στην ΕΡΤ: «Την άνοιξη θα ξεκινήσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Έχει αυξηθεί η νοσηρότητα στα παιδιά και στα νεογνά σε όλο τον κόσμο. Η Αγγλία έχει κάνει σοβαρές ανακοινώσεις πάνω σ' αυτό. Η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται να αυξάνει τη νοσηρότητα, ευτυχώς όμως δεν είναι σε βαριά κατάσταση. Τα παιδιά την περνούν πιο εύκολα από τους ενήλικες πάνω από 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα», είπε στην ΕΡΤ ο Διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Και πρόσθεσε: «Η πανδημία δείχνει τα "δόντια" της δύο φορές το χρόνο. Αυτή τη στιγμή βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της σφοδρότητας του τέταρτου κύματος, που ξεκίνησε το Νοέμβριο, αν και υπήρξαν προειδοποιήσεις από τον Αύγουστο. Αν ένα φαινόμενο δεν το αντιμετωπίσεις εν τη γενέσει του, έχει αυτές τις τραγικές συνέπειες».

«Το πέμπτο κύμα, που θα ξεκινήσει Μάρτιο - Απρίλιο - Μάιο, θα έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Δηλαδή, θα χαλαρώσουμε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και η πανδημία θα δείξει τα "δόντια" της τον Απρίλιο και τον Μάιο. Έλεος! Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι ή θα αντιμετωπίσουμε εν τη γενέσει της μια έκρηξη της πανδημίας ή θα έχουμε τις τραγικές συνέπειες, που βιώνει και το νοσοκομείο μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καπραβέλος.