Breaking News

Ένας χρόνος χωρίς τον Larry King

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από την απώλεια του Larry King. Ο διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, που νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai, στο Λος Άντζελες, έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιανουαρίου 2021. Στις αρχές του περασμένου χρόνου είχε γίνει γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας.

Ο Lawrence Harvey Zeiger, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 19 Νοεμβρίου 1933.

Σε μια καριέρα που ξεπερνά τα 60 χρόνια, ο Larry King είχε πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο Βραβείων Peabody, ενός Βραβείου Emmy και 10 Βραβείων Cable ACE. Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής στην αμερικανική τηλεόραση.

Ξεκίνησε ως τοπικός δημοσιογράφος ραδιοφώνου τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1970 με το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα The Larry King Show στο αμερικανικό εμπορικό ραδιοφωνικό δίκτυο Mutual Broadcasting System.

Αργότερα ήταν ο οικοδεσπότης στο Larry King Live του CNN, μεταξύ 1985 και 2010, ενώ έγραφε στη στήλη του για την εφημερίδα USA Today για πάνω από 20 χρόνια.

Από το 2012 έως το 2020, ένα άλλο πρόγραμμά του, το Larry King Now, φιλοξενήθηκε στο Hulu και το ρωσικό RT.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αντιμετώπισε πολλαπλά προβλήματα με την υγεία του, όπως διαβήτη, στηθάγχη, καρδιακές προσβολές και καρκίνο του πνεύμονα. Το 2019 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το 1988 ίδρυσε το The Larry King Cardiac Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά στη χρηματοδότηση της θεραπείας της καρδιάς για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Ο Larry King είχε νυμφευτεί συνολικά 8 φορές και απέκτησε 5 παιδιά, 9 εγγόνια και 4 δισέγγονα. Το καλοκαίρι του 2020 είχε βυθιστεί στο πένθος καθώς πέθαναν τα δύο από τα πέντε παιδιά του, το ένα από καρδιακή προσβολή και το άλλο από καρκίνο του πνεύμονα...

Στις αρχές του 2021 εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Ιανουαρίου 2021, σε ηλικία 87 ετών. Είχε διαγνωστεί με covid-19.

Με πληροφορίες από: BBC - wikipedia