Breaking News

Νέα Υόρκη: Τραγωδία στο Μπρονξ - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου ξέσπασε φωτιά την Κυριακή σε κτίριο κατοικιών 19 ορόφων στο Μπρονξ.

Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και εννέα παιδιά.

Συνολικά 63 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Eric Adams, ανέφερε ότι 32 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Stefan Ringel, ανώτερος σύμβουλος του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο Associated Press ότι δεκατρείς τραυματίες  είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα που εκτείνεται στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο, περίπου στις 11:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα).


Σε δηλώσεις του στο NBC News, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, Daniel Nigro, έκανε λόγο για καπνό «άνευ προηγουμένου». Επίσης, σημείωσε ότι υπήρχαν δύο όροφοι πυρκαγιάς, ωστόσο ο καπνός εξαπλώθηκε σε κάθε όροφο.

«Η πόρτα του διαμερίσματος, όπου ξεκίνησε η φωτιά, έμεινε ανοιχτή και ο καπνός εξαπλώθηκε σε κάθε όροφο», είπε ο Daniel Nigro στους δημοσιογράφους.


Περίπου 200 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από πρόβλημα σε ηλεκτρική θερμάστρα.

Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα ταμείο αποζημίωσης για τις οικογένειες των θυμάτων και την υποστήριξη των επιζώντων.

Όπως αναφέρει το BBC, η περιοχή του Μπρονξ, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων μεταναστών. Πολλοί από αυτούς, που επλήγησαν από την πυρκαγιά, πιστεύεται ότι πήγαν αρχικά στις ΗΠΑ από την Γκάμπια.
 


Πληροφορίες - φωτογραφίες από: BBC