Breaking News

«Επίθεση» ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη μετά τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Πανικόβλητος από την ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του και την οργή των πολιτών που δοκιμάζονται από την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει και πάλι στη γνωστή συνταγή Μαυρογιαλούρου της Δεξιάς. Ψεύδη και θολές και αδιευκρίνιστες υποσχέσεις για ελαφρύνσεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Κουβέντα για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Το μόνο που έκανε και πάλι ήταν να προσβάλει τους πολίτες λέγοντας πως λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Άλλωστε το μόνο λεφτόδεντρο που συνεχώς ποτίζει με δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού είναι αυτό των φίλων του με το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και του βολέματος γαλάζιων golden boys με μισθούς 8.500 ευρώ στο Δημόσιο.

Την ίδια ώρα αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ γιατί θα ανέβει η ανεργία. Δηλαδή για το καλό των εργαζομένων κρατά καθηλωμένο τον μισθό, αυτός που θεσμοθέτησε απλήρωτες υπερωρίες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε όμως και μια αλήθεια. Ότι το 2022 δεν είναι 2019. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες όταν ανοίγουν τους λογαριασμούς ρεύματος, όταν βάζουν βενζίνη, όταν προμηθεύονται τρόφιμα. 

Σχετικά με την αναφορά του για τους πρωθυπουργούς των μνημονίων, να του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός μνημονίων με υπουργό απολύσεων Μητσοτάκη, ήταν ο κ. Σαμαράς και πρωθυπουργός που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος για να δανείζεται φθηνά η χώρα και παρέδωσε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, μέτρα που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει.»


Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, έγραψε στο Facebook:

«Σήμερα για άλλη μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε προκλητικά για "λεφτόδεντρα". Τη στιγμή που η κυβέρνησή του έχει δώσει 5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και μισθούς 8.000 ευρώ στη νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ, ειρωνεύεται το αίτημα για μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος. Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της Ισπανίας προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.167 ευρώ.

Όταν το 2012 η κυβέρνηση της οποίας υπουργός ήταν ο Κ. Μητσοτάκης, μείωνε τον μισθό κατά 23% και θέσπιζε ακόμα χαμηλότερο μισθό για τους κάτω τον 25, μειωμένο κατά 32%, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Είχαμε τη χειρότερη χρόνια σε ανεργία και ύφεση.

Όταν αντίθετα το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 11% τον κατώτατο μισθό (δίνοντας έτσι συν ένα μισθό το χρόνο) και κατήργησε τον υποκατώτατο (αύξηση 27% στους κάτω των 25) η ανεργία συνέχισε να μειώνεται και τα δημόσια έσοδα από την κατανάλωση αυξήθηκαν.

Η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης δείχνει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η ύπαρξη μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης και η απαλλαγή από την επικίνδυνη πολιτική Μητσοτάκη.»


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.