Breaking News

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους - Οδηγός περιγράφει πώς βγήκαν από το φλεγόμενο πλοίο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, οι έρευνες στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, υπό σημαία Ιταλίας, στο οποίο ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι. 

Συνολικά διασώθηκαν 280 άτομα (τα δύο δεν υπήρχαν στην επίσημη λίστα επιβατών):

• Η αρχική ενημέρωση ανέφερε ότι διασώθηκαν 278 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών. 

• Επίσης, εντοπίστηκαν χθες οι δύο εγκλωβισμένοι επιβαίνοντες, από τους οποίους ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για 12 αγνοούμενους και όχι για 11, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, αναμεσά τους και τρεις 3 Έλληνες υπήκοοι. 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι: «Από τους δυο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών και οι έρευνες συνεχίζονται για 12 αγνοούμενους και όχι 11».

Ο Γιώργος Παρλάντζας, οδηγός φορτηγού, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», περιγράφοντας τις δραματικές ώρες της διάσωσης από το φλεγόμενο Euroferry Olympia.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε στη Φαίη Μαυραγάνη το πρωί του Σαββάτου.


Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.