Breaking News

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, υπό σημαία Ιταλίας, το οποίο έπλεε ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι, με  290 επιβαίνοντες (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα).

Στο σημείο ξεκίνησε άμεσα μεγάλη επιχείρηση διάσωσης τόσο από το Λιμενικό Σώμα όσο και από το Πολεμικό Ναυτικό, με τους επιβάτες να μεταφέρονται στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ του Open, συνολικά 14 άνθρωποι φέρονται να αγνοούνται. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πέντε άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους διασωθέντες φέρεται να έχουν βρεθεί και παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι δεν ήταν στη λίστα του πλοίου.

Επίσης, άλλοι δύο άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου. Για τη διάσωσή τους είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση.

Η επίσημη ενημέρωση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κατάστρωμα Νο3 του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''EUROFERRY OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο (02) ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο (2) ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου. Τέλος, κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.»

Δείτε τα βίντεο του Open.