Breaking News

Νέα μηνύματα Ζελένσκι: «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα» - « Είναι στιγμή να αποφασιστεί η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πρωί του Σαββάτου, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έστειλε νέο μήνυμα στους πολίτες της Ουκρανίας από τους δρόμους του Κιέβου.

Με τις ρωσικές δυνάμεις να «σφυροκοπούν» το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έστειλε νέο μήνυμα στους πολίτες από τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Ζελένσκι ανέβασε βίντεο στο Twitter, στο οποίο αναφέρει: «Υπάρχουν ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση. Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας».

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί προσφέρθηκαν να απομακρύνουν τον Ζελένσκι από την Ουκρανία, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να αφήσει τη χώρα του.

«Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι μεταφορικό μέσο», φέρεται να απάντησε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Αργότερα, ο Ζελένσκι ανέβασε ένα νέο μήνυμα στο Twitter, στο οποίο αναφέρει: «Είναι μια κρίσιμη στιγμή προκειμένου να ολοκληρωθεί η μακροχρόνια συζήτηση και να ληφθεί απόφαση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ».


Να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής, εκπρόσωπος του προέδρου της Ουκρανίας ανέφερε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει για όρους εκεχειρίας και ειρήνης...

Δείτε τα βίντεο.