Breaking News

Πρώτη μέρα του πολέμου: Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία - Με κυρώσεις απαντά η Δύση (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Παγκόσμια θύελλα έχει προκαλέσει η επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας το πρωί της Πέμπτης. Ακολούθησαν αιματηρές μάχες, κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και πανικός στις αγορές.

Σύμφωνα με το BBC, η Ρωσία έχει εξαπολύσει μεγάλη εισβολή στην Ουκρανία από τρεις κύριες κατευθύνσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατεύματα προχωρούν από τα βόρεια προς την κατεύθυνση του Κιέβου, από τα ανατολικά μέσω του Ντόνετσκ, του Λουχάνσκ και του Χάρκοβο και από την Κριμαία στα νότια.


Σε λιγότερο από 24 ώρες, δεκάδες στόχοι έχουν χτυπηθεί, καθώς ρωσικά στρατεύματα έχουν ξεχυθεί στην Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να κατέλαβαν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, μετά από μια «σκληρή» μάχη, πυροδοτώντας φόβους για διαρροή ραδιενέργειας.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες τόσο για την ουδετερότητα όσο και για την αποστρατικοποίηση, ζητώντας ουσιαστικά τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας με συγκεκριμένους όρους.

Σε διάγγελμά του την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας. Επίσης, νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, συμφώνησαν να επιβάλουν και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Open, του Euronews και του ΣΚΑΪ.