Breaking News

Σφοδρές μάχες στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου - Μια ανάσα από την πρωτεύουσα τα ρωσικά στρατεύματα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και τη δεύτερη μέρα (25/2), μετά τη χθεσινή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία 
το πρωί της Πέμπτης.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου, ενώ έγινε λόγος και για πυραυλική επίθεση.  Νωρίτερα, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.

ΗΠΑ, Ε.Ε. και Μεγάλη Βρετανία προχωρούν στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Από την πλευρά της η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε αντίμετρα στη Βρετανία για την απαγόρευση των πτήσεων.

Παράλληλα, σε διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι άφησε ανοιχτό το περιθώριο διαλόγου με τον Πούτιν, κατηγορώντας τη Δύση πως άφησε μόνη της τη χώρα του έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχε κηρύξει γενική επιστράτευση, προκειμένου να μπορέσει η χώρα του να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή, υπογράφοντας μάλιστα και σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που ζουν οι πολίτες στα καταφύγια της Ουκρανίας, όπου τραγουδούν για να στηρίξει ο ένας τον άλλον. 

«Χθες το βράδυ οι μάχες ήταν σφοδρές. Το κλίμα είναι βαρύ, κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι στο δρόμο», δήλωσε ο ανταποκριτής του OPEN, Σωτήρης Δανέζης, που βρίσκεται στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πηγή είπε στο CNN ότι ένα ρωσικό αεροσκάφος SU-27 καταρρίφθηκε πάνω από την πρωτεύουσα από πύραυλο εδάφους - αέρος. To αεροσκάφος συνετρίβη σε πολυκατοικία, η οποία έπιασε φωτιά. Τα ουκρανικά στρατεύματα ανατίναξαν γέφυρες που οδηγούσαν στο Κίεβο και το Χάρκοβο για να επιβραδύνουν τη ρωσική προέλαση. Αμερικανοί αξιωματούχοι ασφαλείας φοβούνται ότι το Κίεβο θα πέσει τις επόμενες μέρες και η κυβέρνηση θα ανατραπεί μέσα σε μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Open, Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως μέσα στο επόμενο 24ωρο, θα γίνει επίθεση με τεθωρακισμένα στο Κίεβο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του Open και του ΣΚΑΪ.