Breaking News

Ιωάννα Πηλιχού: «Είχα μιλήσει για τη σeξoυαλική παρεvόχληση που βίωσα και την επόμενη μέρα ο Λιάγκας με κορόιδευε» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Θυμάμαι αμέτρητα πράγματα από τη σειρά "Ευτυχισμένοι μαζί". Ήταν μια δουλειά που λάτρεψα, την αγάπησα πολύ. Ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Κατερίνα Λέχου έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Γενικά είχαμε ένα πολύ καλό κλίμα», δήλωσε η Ιωάννα Πηλιχού στην κάμερα της εκπομπής «Mega Kαλημέρα».

Η γνωστή ηθοποιός είπε για τις σeξουαλικές παρεvoχλήσεις που έχει δεχτεί, αλλά και για τα σχόλια, πριν χρόνια, του Γιώργου Λιάγκα:

«Έχω δεχτεί σeξoυαλική παρεvόχληση και εντός και εκτός δουλειάς... Ευτύχημα θα είναι για μας να καθαρίσει ο χώρος μας. Πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, το θετικό του ΜeΤoo είναι ότι οι θύτες θα σκέφτονται διπλά και τριπλά πριν προβούν σε αυτές τις συμπεριφορές.

Έχω δεχτεί παρεvόχληση από γιατρό, στο σχολείο από ενήλικο, αλλά και από φίλο των γονιών μου. Μου έχουν τύχει περιστατικά και μου πήρε πολλά χρόνια να τα συζητήσω, ακόμα και με δικά μου άτομα. Τώρα η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει...

Πριν χρόνια έδωσα συνέντευξη και μίλησα για τη σeξoυαλική παρεvόχληση που δέχτηκα από γιατρό στα 19 μου. Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, είδα τον κ. Λιάγκα να κοροϊδεύει στην εκπομπή του όλο το περιστατικό, γιατί ουσιαστικά με κυνήγησε ο γιατρός και το έσκασα. Ένιωσα τόσο άσχημα κι εκείνη την ώρα σκέφτηκα "τι ήθελα και μίλησα"... Δεν έχω πάει ποτέ στη συγκεκριμένη εκπομπή... Χαίρομαι, που βλέπω ότι έχουν κάνει στροφή και τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά πια τα γεγονότα, αλλά δεν αλλάζει το ό,τι εμένα με έχουν αντιμετωπίσει διαφορετικά. Δεν δέχομαι να σε κοροϊδεύει κάποιος επειδή έχεις υποστεί σeξoυαλική παρεvόχληση, δεν επιτρέπεται, δεν μπορώ να δώσω κανένα ελαφρυντικό».

Αναφερόμενη στα περιστατικά κακοποίησης στο χώρο του θεάματος, που ήρθαν στη δημοσιότητα, η Ιωάννα Πηλιχού τόνισε:

«Υπήρχαν ονόματα, που δεν τα άγγιζες, γιατί είχαν καταφέρει - με έναν μαγικό τρόπο - να έχουν το ακαταλόγιστο, γιατί τα ΜΜΕ ήταν υπέρ τους... Χαίρομαι που, επιτέλους, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι... Είχα πολύ δύσκολη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα συνεργαζόμουν ξανά. Δέχθηκα πολύ υποτιμητική συμπεριφορά... Μια φορά μου είχε πει "βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα" και όταν πήγα να του εξηγήσω μου είπε "μη μιλάς, οι νέοι δε μιλάνε"...».

Δείτε το βίντεο του Mega.