Breaking News

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία: Visa και Mastercard αποχωρούν από τη Ρωσία - Εικόνες καταστροφής στη Μποροντιάνκα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζεται για 11η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Χθες, Σάββατο, οι κολοσσοί του τομέα των πιστωτικών καρτών Visa και Mastecard ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το France24, στα δελτία Τύπου των δύο εταιριών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Mastercard «αποφάσισε να αναστείλει τις υπηρεσίες του δικτύου της στη Ρωσία», ενώ η Visa «θα συνεργαστεί άμεσα με τους συνεργάτες της στη Ρωσία για να σταματήσει όλες οι συναλλαγές τις επόμενες ημέρες».

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, ανάμεσά τους και τη Μαριούπολη, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας, ενώ έχει καταστραφεί, σχεδόν ολοσχερώς, η πόλη Μποροντιάνκα, που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

Όπως αναφέρει το BBC, πλάνα από drone δείχνουν την έκταση της καταστροφής στην ουκρανική πόλη.

Το σχετικό βίντεο δημοσίευσε πρόσφατα το Reuters. Η πόλη βομβαρδίστηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (2/3).


Όπως μετέδωσε το Euronews, από το Κίεβο, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τους πολίτες σε αντεπίθεση, «για να εκδιώξουν το κακό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Οι εκκλήσεις Ζελένσκι έχουν ανταπόκριση. Στο Κίεβο σχηματίζονται ουρές στα στρατολογικά γραφεία, όχι μόνο από άντρες, αλλά και από γυναίκες που έχουν μείνει πίσω ή έχουν επιστρέψει από τα σύνορα, όπου φυγάδευσαν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το Euronews, οι δυνάμεις πυροβολικού Ρωσίας και Ουκρανίας βρίσκονται αντιμέτωπες ένα βήμα μακριά από την πρωτεύουσα. Ρωσικό τάγμα μπήκε στο Irpin, προάστιο του Κιέβου, όπου το 70% του πληθυσμού ζει σε υπόγεια καταφύγια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, τα ρωσικά τανκς απέχουν 10 χιλιόμετρα από τα πρώτα σπίτια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.