Breaking News

Όσκαρ 2022: Η Ακαδημία αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Will Smith να φύγει από την τελετή, αλλά αρνήθηκε (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών είχε ζητήσει από τον Will Smith να αποχωρήσει από την τελετή των Όσκαρ, μετά το χαστούκι του στον Chris Rock, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου ζήτησε από τον Will Smith να αποχωρήσει από την τελετή των Όσκαρ, μετά το χαστούκι του στον Chris Rock, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε.

«Ζητήθηκε από τον Mr. Smith να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε, αλλά αναγνωρίζουμε, επίσης, ότι θα μπορούσαμε να είχαμε χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά», ανέφερε στη δήλωσή της η Ακαδημία.

Και πρόσθεσε: «Κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Mr. Smith για παραβιάσεις των Προτύπων Δεοντολογίας της Ακαδημίας. Οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν ακατάλληλη σωματική επαφή και υβριστική ή απειλητική συμπεριφορά που διακυβεύουν την ακεραιότητα της Ακαδημίας».

Η Ακαδημία τόνισε ότι ενδέχεται να ληφθούν κυρώσεις στον ηθοποιό στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στις 18 Απριλίου. Οι κυρώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν «αναστολή ή αποβολή του», ανέφερε η δήλωση.


Υπενθυμίζεται ότι στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ ο Will Smith - ο οποίος κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard» - ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Chris Rock, τον οποίο «στόλισε» και με αρκετά «γαλλικά»... Νωρίτερα, ο Chris Rock έκανε ένα χοντροκομμένο αστείο για την εμφάνιση της Jada Pinkett Smith, συζύγου του Will Smith, η οποία δίνει μάχη με μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί τριχόπτωση, την αλωπεκία.

Την επόμενη μέρα ο Will Smith έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram: «Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την ιατρική κατάσταση της Jada ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά. Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, Chris. Ήμουν εκτός ορίων και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης. Θα ήθελα, επίσης, να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της τελετής, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους παρακολουθούσαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Williams και την οικογένειά μου στην ταινία King Richard. Λυπάμαι βαθιά που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό, που ήταν ένα κατά τα άλλα υπέροχο ταξίδι για όλους μας. Είμαι ένα έργο σε εξέλιξη. Με εκτίμηση, Will».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ABC7 για τις αποκαλύψεις της Ακαδημίας.