Breaking News

Πέθανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με τον Alpha.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η παρουσιάστρια είπε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Happy Day:

«Θέλω να μεταδώσω μία είδηση που μου μετέφερε η ανιψιά του Δημήτρη Κοντομηνά. Δυστυχώς, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Έχει φύγει από τη ζωή, μου έστειλε μήνυμα η ανιψιά του, με την οποία συνδεόμαστε φιλικά. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και στην κόρη του Μαρία και στην κυρία Κίτι και στην Ελίνα και στον αδελφό της. Για εμάς υπήρξε ένας άνθρωπος πολύ δυναμικός, ένας άνθρωπος με τον οποίο συμπορευτήκαμε, είχε μεγάλο όραμα για τον Alpha και ο Alpha υπάρχει σήμερα με τον τρόπο που υπάρχει γιατί εκείνος έβαλε το λιθαράκι του».


Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Πέρα από την Interamerican είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:

• την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank),
• την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα),
• την Ευρωκλινική Αθηνών,
• την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς),
• το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet,
• την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm,
• για το διάστημα 1998-2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης,
• για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,
• τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece,
• το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,
• της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη.

Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Ο Δήμος Βερύκιος, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά, μίλησε συγκινημένος για την απώλειά του στο Happy Day.


Με πληροφορίες από: wikipedia