Breaking News

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρώσων (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ενώ συνεχίζεται η πολιορκία της Ουκρανίας για έβδομη μέρα με νέους βομβαρδισμούς και επιθέσεις σε Χάρκοβο, Κίεβο, Χερσώνα, Μαριούπολη και Ζιτόμιρ, το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη των επιθέσεων, καταγράφοντας τις κινήσεις του ρωσικού στρατού.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, που δημοσίευσε η ΕΡΤ - το οποίο παρουσιάζει τον σχετικό χάρτη -, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας. 


Σύμφωνα με τη Daily Mail, μέρος της πανεπιστημιούπολης στο Πανεπιστήμιο του Χαρκόβου καταστράφηκε, μετά από χτύπημα από ρωσικό πύραυλο, που φαινομενικά προοριζόταν για ένα κοντινό κτίριο της αστυνομίας ή του υπουργείου Εσωτερικών.


Συγκλονιστικές φωτογραφίες, που έρχονται στη δημοσιότητα, δείχνουν το βομβαρδισμένο τοπίο στο Χάρκοβο, όπως και στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το Open, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι χτύπησε το Κέντρο Ψυχολογικού Πολέμου και Επικοινωνιακών Επιχειρήσεων στο Κίεβο. Επίσης, ανακοίνωσε πως δεν θα πωλούνται τουριστικά πακέτα για τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Open.