Breaking News

Ρωσία - Ουκρανία: Συμφωνία για 3ο γύρο διαπραγματεύσεων (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Open, το Reuters μετέδωσε - επικαλούμενο δηλώσεις Ουκρανού αξιωματούχου - ότι Ουκρανία και Ρωσία ήρθαν σε συμφωνία για τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο συμφώνησαν στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων.

Τηλεφώνημα Μακρόν σε Πούτιν

Κρίσιμο ήταν το τηλεφώνημα του Εμανουέλ Μακρόν στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε, αμέσως μετά, πως τα χειρότερα είναι μπροστά για την Ουκρανία, καθώς ο Πούτιν σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε - μεταξύ άλλων - ότι «Είμαστε το σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και του πολιτισμού» και συνέχισε, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να παραδοθεί ποτέ και ότι δεν φοβάται να πεθάνει για την ελευθερία των παιδιών του.

Πεδία μαχών και... διαδικτύου

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Open, oι μάχες στο πεδίο εντείνονται, ωστόσο το ίδιο συμβαίνει και με τον πόλεμο της προπαγάνδας από αμφότερες τις πλευρές. Οι εικόνες από τα μέτωπα διακινούνται αστραπιαία μέσω και των social media. Πραγματικά στιγμιότυπα αναμειγνύονται με ψευδείς ειδήσεις που διασπείρονται με μεγάλη ευκολία.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του Open.