Breaking News

Σουηδία: Δύο νεκρές από επίθεση σε σχολείο - Συνελήφθη ένας 18χρονος (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από «υπόθεση βίας» που σημειώθηκε χθες (21/3) σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μάλμε της Σουηδίας.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο γυναίκες, ηλικίας 50 ετών, έχασαν τη ζωή τους μετά από περιστατικό βίας σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη νότια σουηδική πόλη Μάλμε. Ένας 18χρονος μαθητής στο σχολείο συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο 18χρονος ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι, αν και η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τις λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Οι δύο γυναίκες, εργαζόμενες στο λύκειο Malmo Latin School, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ωστόσο υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Περίπου 50 άτομα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, βρισκόταν στο κτίριο όταν συνέβη το περιστατικό, με την αστυνομία να λαμβάνει αναφορές για «σοβαρό έγκλημα» λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν δύο τραυματίες. Οι αστυνομικοί είπαν ότι προσπαθούν ακόμη να διερευνήσουν τι κρύβεται πίσω από το περιστατικό.

«Με μεγάλη λύπη μπορούμε να δηλώσουμε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τρομερό συμβάν και οι σκέψεις μας πηγαίνουν στους συγγενείς και τους φίλους τους», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Μάλμε, Petra Stenkula.

Ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να κάλεσε ο ίδιος τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και παραδέχτηκε ότι σκότωσε δύο ανθρώπους, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αστυνομικοί μπήκαν στο σχολείο με όπλα. Η αστυνομία εκκένωσε το σχολείο και ερεύνησε τους χώρους του, αλλά δεν βρήκε «καμία ένδειξη» για άλλους δράστες. 


Πληροφορίες από: BBC